Hieronder vindt u enkele bijzondere ontwerpen. Klik voor een vergroting.

     

 

 

 

Tuinontwerp


Tuinen ontwerpen is al meer dan 4 deccenia lang mijn passie. Graag maak ik voor u ook een mooi, praktisch en architectonisch verantwoord tuinontwerp.

Een tuinontwerp is de basis. Dit wordt heel vaak gezegd maar het is ook zeker waar. Met een goed uitgedacht plan kunt u jaren vooruit met uw tuin. Het is belangrijk dat een tuin praktisch is ingericht, gemakkelijk toegankelijk en past bij uw leefritme. Daarnaast wil het oog ook wat. Rustige lijnen, een juist opbouw van laag naar hoog, kleurgebruik en mooie materialen zorgen ervoor dat de tuin prima aansluit bij uw woning en de omgeving. Het genieten in of van de tuin kan dan beginnen.


Werkwijze
1) vrijblijvende kennismaking
Graag kom ik een keer bij u langs om kennis met u te maken en de tuin te bekijken. Aan de bouwstijl van het huis en het interieur zie ik al snel hoe u leeft en wat u mooi vindt. Het is belangrijk om deze lijn door te trekken naar buiten.
Als het tussen ons klikt en u mij de opdracht geeft om de tuin te ontwerpen, ga ik aan de slag. We bespreken gedetailleerd uw wensen en eisen.

2) opmeting van de tuin
Het is belangrijk om de tuin en bestaande objecten zoals bijvoorbeeld een tuinhuis, zwembad, buitenkraan, bomen e.d. goed in te meten. Zichtlijnen komen zo in het ontwerp mooi tot hun recht. Later is dit belangrijk om bijvoorbeeld benodigde materialen uit te rekenen.

3) ontwerpfase
Ik maak voor u een tuinontwerp met bijpassend beplantingsplan. Binnen een korte termijn kom ik dan bij u terug om het ontwerp en de beplanting toe te lichten. Eventuele aanpassingen kunnen dan doorgevoerd worden zodat u helemaal tevreden kunt zijn met het ontwerp.

4) Met het ontwerp in handen kan de uitvoering beginnen. U kunt er voor kiezen om de tuin zelf aan te leggen maar u kunt het werk ook uit handen geven aan vakkundige hoveniers zodat u al snel onbezorgd
van uw tuin kunt genieten.